Këshilla për takime për beqarët për takimin në datën e duhur!

Shumë burra dhe gra të vetme janë duke kaluar një kohë të vështirë për të takuar personin e duhur. Kjo është kryesisht sepse në procesin e takimit, ata shpesh takohen njerëz që nuk ndajnë të njëjtat synime dhe qëllime si ata. Për shembull, ndërsa kërkoni një partner kohë të gjatë për të ndarë një jetë, mund të takoni shumë njerëz në pishinën e takimeve të cilët thjesht kërkojnë një zgjidhje të shpejtë.

Procesi i takimit dhe takimit të vazhdueshëm të një personi të gabuar mund të jetë mjaft dekurajues por kjo nuk do të thotë që duhet të hiqni dorë. Takimi me personin e duhur kërkon një kohë të konsiderueshme dhe me udhëzime të mjaftueshme, procesi do të jetë më i lehtë dhe shumë më i këndshëm. Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar të takoni personin e duhur dhe të ndërtoni një marrëdhënie kuptimplote dhe të qëndrueshme për një kohë të gjatë.

Identifikoni pengesat tuaja për të gjetur dashuri

Pengesat për të gjetur dashuri mund të jenë të vetë-shkaktuara ose të shkaktuara nga mjedisi juaj i jashtëm. Disa nga pengesat e vetë-shkaktuara në dashuri përfshijnë bindjen e vetvetes se nuk kanë mbetur më njerëz të mirë, një ekuilibër jo i shëndetshëm i punës dhe jetës dhe pritjet e larta. Faktorët e jashtëm përfshijnë bagazhet emocionale të shkaktuara nga marrëdhëniet e mëparshme dhe rriten në mjedise abuzive.

Pasi të keni identifikuar pengesat tuaja, veproni mbi to. Kuptoni që gjithçka që ndodhi për shkak të mjedisit tuaj të jashtëm nuk është faji juaj dhe që ju jeni një person unikalisht i pavarur i aftë për të gjetur dashuri me personin e duhur. Barrierat e vetë-imponuara kërkojnë më shumë punë. Ai përfshin krijimin e kohës për të ekuilibruar jetën tuaj, duke kuptuar gjithçka që nuk është në rregull me perceptimet tuaja dhe duke qenë i qëllimshëm për të gjetur dashuri.

Rivlerësoni keqkuptimet e jashtme rreth dashurisë dhe takimit

Ka shumë ide të gabuara që ndahen rreth gjetjes së dashurisë dhe takimit. Disa prej tyre përfshijnë; Lumturia mund të arrihet vetëm kur jeni në një lidhje, Tërheqja e menjëhershme do të thotë që duhet të ndjekni marrëdhënien, gratë janë më emocionale se burrat, dashuria e vërtetë është konstante dhe ju mund të ndryshoni dikë që e doni.

Të gjitha këto deklarata janë mashtruese. Për të shpërndarë disa prej tyre, tërheqja e menjëhershme nuk do të thotë e domosdoshme dashuria. Emocionet ndryshojnë me kalimin e kohës dhe ndonjëherë njerëzit me lidhje të dobëta të menjëhershme bëhen të dashuruar pasi kalojnë kohën së bashku. Një fakt tjetër është se dashuria nuk është statike. Hormonet dhe situatat spontane të jetës mund të ndryshojnë mënyrën se si ndjehemi herë pas here por kjo nuk do të thotë se marrëdhënia është e dënuar.

Njihni Pritjet tuaja për Gjetjen e Dashurisë

Kur kërkojmë dashuri, ndonjëherë kemi pritje joreale për llojin e personit me të cilin do të donim të ishim në një lidhje. Këto pritshmëri shpesh bazohen në ato që ne jemi ekspozuar përmes miqve tanë, argëtimit familjar dhe TV. Kjo mund të bëjë që ju ta perceptoni partnerin tuaj të mundshëm si të papërshtatshëm. Identifikimi i nevojave tuaja ndaj dëshirave jorealiste do të ishte një mënyrë e mirë për të filluar.

Fitoni guximin dhe filloni takimin

Kur ka shumë pengesa mendore që ju pengojnë të gjeni dashuri, ndonjëherë është e vështirë të kapni hapin dhe të filloni takimet. Pasi të keni hequr qafe disa nga pengesat, identifikoni mënyrat në të cilat dëshironi të takoni dikë. Disa njerëz kënaqen me takime në internet ndërsa të tjerët preferojnë të prezantohen me partnerë të mundshëm nga miqtë dhe të afërmit. Zgjidhni çdo gjë që funksionon për ju dhe filloni udhëtimin.

Mbajeni jetën në perspektivë

Një nga momentet më sfiduese gjatë takimit është kujtimi i vetvetes se ka gjëra të tjera që janë njësoj ose më të rëndësishme sesa ndjekja e marrëdhënieve romantike. Vazhdoni me jetën dhe ndiqni ëndrrat ndërsa kërkoni dashurinë. Mos harroni gjithashtu të mos mashtroheni nga përshtypjet e para dhe se të gjithë kanë të meta, përfshirë veten tuaj.

Ndërtoni një lidhje

Lidhje origjinale janë të rëndësishme në marrëdhëniet romantike. Dëgjimi, kushtimi i vëmendjes dhe interesimi i vërtetë do të ndihmojë në krijimin e një lidhjeje të qëndrueshme. Një mënyrë për t’i kushtuar vëmendje të suksesshme është të mos përqendroheni në mendimet tuaja dhe të jeni prezent sa herë që takoheni për të takuar partnerin tuaj të mundshëm.

Përcaktoni përparësi duke u argëtuar

Gjatë procesit të takimit, ka momente që mund të paraqesin shumë presion. Kjo ndodh kryesisht kur i afroheni takimit si një punë ose mision që përfshin paketimin e vetvetes për t'u pranuar nga të tjerët. Thjesht vazhdoni të jeni ju dhe përfshini veten në aktivitete që ju pëlqeheni, atëherë do të takoni njerëz me mendje të njëjtë në ato mjedise.

Ji i Mëshirshëm për Refuzimin

Refuzimi është i pashmangshëm. Në një moment të jetës, ju patjetër do ta përjetoni atë. Jini të hapur për mundësitë e refuzimit dhe trajtimin e tij si diçka normale në jetë. Lëreni të mos frymëzojë ndonjë formë zemërimi ndaj njerëzve ose t'ju bëjë që të mos kërkoni dashuri. Pranoni ndjenjat tuaja dhe ecni përpara.

Kujdesuni për Flamujt e Kuq

Flamujt e Kuq veprojnë si shenja paralajmëruese për të treguar që marrëdhënia me siguri nuk do të zgjasë. Shtë e rëndësishme t'i besoni instinkteve tuaja kur vini re se diçka nuk është e duhur për partnerin tuaj të mundshëm. Disa nga flamujt e kuq përfshijnë varësinë ndaj alkoolit, armiqësinë, mungesën e komunikimit, sjelljen kontrolluese dhe mungesën e angazhimit.

Mësoni të keni besim

Përvojat e mëparshme të marrëdhënies mund të krijojnë çështje besimi tek shumë njerëz. Ju mund të keni frikë se mos lejoheni, të tradhtoni apo edhe të jeni të prekshëm rreth një personi tjetër. Të besosh njerëzve do të kërkojnë shumë përpjekje dhe ndonjëherë, mund të të kesh nevojë për ndihmën e një terapisti ose të një grupi mbështetës. Të dish se çdo person dhe përvojë është e ndryshme është hapi i parë për të besuar përsëri.

Të ushqejë marrëdhëniet

Takimi me personin e duhur nuk garanton që marrëdhënia do të zgjasë përgjithmonë. Ju duhet të bëni një përpjekje për të kaluar nga takimi në një marrëdhënie të gjatë dhe kuptimplotë. Kjo kërkon shumë edukim dhe përfshin komunikim të hapur, zgjidhje të drejtë të konflikteve, investime tek njëri-tjetri dhe mendjehapur, veçanërisht me ndryshime.

Gjetja e dashurisë mund të jetë një përvojë kaq e mrekullueshme, por kurrë mos të hyni në një lidhje nga frika e të qenit i vetmuar. Shumë njerëz që e bëjnë këtë takojnë llojin e gabuar të njerëzve dhe përfundojnë me përvoja të tmerrshme të jetës. Shtë më mirë të jesh i durueshëm në këtë udhëtim sesa të nxitosh në asgjë. Ndërtoni jetën tuaj, argëtohuni dhe ndiqni ëndrrat tuaja ndërsa jeni në të.